Zeepingrediënten

 algemenepaginaheader.jpg 

                                             Zeepingrediënten:

            (Gebruikt voor de `ambachtelijke handmade zeep-producten`)

                                 100% natuurlijke, plantaardige zeep!

                                      jojoba-olie.jpg

Jojoba-olie:

INCI: Buxus chinensis / Simondsia chinensis. Jojoba is een struik die in de woestijn groeit. Uit de zaden (noten) wordt een goudgeel vloeibare was geperst, die bij lage temperaturen vast wordt. Jojoba-olie is geurneutraal, anti-allergeen en een kostbare olie voor alle huidtypes. Vanwege zijn uitstekende dieptewerking, regelt het vochthuishouding, maakt de huid glad en soepel, verstevigd bindweefsel en voorkomt rimpels. Jojoba-olie bevat van nature ook o.a. carotenoïden en heeft een lichte zonnefactor.

                                               

                                                      amandelolie.jpg

Amandelolie:

INCI: Prunus Dulcis. Amandelolie is een zeer klassieke olie in de cosmetica en is een zeer fijne, lichte basisolie die de huid zacht en soepel maakt. De olie is zeer mild en kan voor elk huidtype gebruikt worden, ook voor de gevoelige huid. Amandelolie werkt verzachtend bij zonnebrand, is huidverzorgend, voedend (bevat huidvitamine E), jeukverlichtend, beschermend, ontspannend en licht ontstekingsremmend.

Kokosolie:

INCI: Cocos Nucifera. Kokosolie is afkomstig uit het vruchtvlees van de kokosnoot. Kokosolie wordt vooral gebruikt voor de droge en zeer droge huid. Op de huid heeft de olie een verzachtende en beschermende werking en is daarom een goede basis voor zepen. Kokosolie levert een roomzachte zeep op die stevig is en lekker schuimt.

                                       sheabutter.jpg

Sheabutter:

INCI: Butyros permum Parkii. Sheabutter, ook wel sheanutbutter of karitèboter genoemd, is het vet uit de vruchten van de Karitéeboom. Het is geschikt voor de gevoelige, oudere en droge huid. Sheabutter bevat natuurlijk aanwezige vitamine A en E en een natuurlijk gehalte allantoine. Sheabutter is plantaardig en romig en smelt bij lichaamstemperatuur.

                          mangobutter.jpg

Mangoboter:

INCI: Mangifera Indica. Mangoboter is het vet uit de pitten van mango`s. De boter smelt bij lichaamstemperatuur. De werking lijkt sterk op die van Shea Butter, alleen wordt Mangoboter beter opgenomen door de huid en voelt daardoor minder vet aan.

Palmolie:

INCI: elaels gulneensis L. Afkomstig van de oliepalmboom. De palmolie verzeept goed en levert een stevige, langmeegaande zeep op, met vrij weinig schuim.

                            tarwekiem.jpg

Tarwekiemolie:

INCI: Triticum Vulgare. Tarwekiemolie heeft een hoog vitamine E gehalte. Zeer geschikt bij het herstellen van littekenweefsel. Tarwekiemolie is vooral geschikt voor de droge en rijpere huid. Tarwekiemolie heeft een stimulerende werking op de bloedsomloop en het zenuwstelsel. Deze olie bevordert de doorbloeding, is vitaliserend en gaat verhardingen van het bindweefsel tegen en is daarom zeer geschikt voor het behandelen van littekens.

                                            olijfolie.jpg

Olijfolie:

Olijfolie staat bekend om zijn vochtinbrengende werking, waardoor het natuurlijke vocht in de huid wordt vastgehouden. Olijfolie levert een uitstekende kwaliteit zeep op met een gladde -niet overvloedige- schuimvorming. Beroemd is de Castille-zeep, om de pure olijfolie zonder toevoegingen.

                                           avocado-2.jpg

Avocado-olie:

INCI: Persea Gratissima. Avocado-olie wordt geperst uit het vruchtvlees van de rijpe avocado en bevat vitamine A, B, D, E, caroteen, lecithine en natuurlijke zonnebeschermingsfactor 3-4. Avocado is bijzonder geschikt voor de droge, rijpe en gevoelige huid. Avocado-olie werkt weerstandverhogend, kalmerend, maakt de huid glad en soepel, wat helpt om het verschijnen van rimpels en huidveroudering in het algemeen te vertragen. Avocado-olie wordt aanbevolen om de droge huid te voeden en te verzachten.

Etherische olie:

Etherische oliën worden ook wel aromatische oliën, essentiële oliën of vluchtige oliën genoemd. Etherische olie bevindt zich in de bloemen, bij rozen in de rozenblaadjes, of in de vrucht, zoals bij sinaasappel in de schil. Etherische oliën zijn krachtige oliën met talrijke, positieve eigenschappen. Etherische oliën worden op een natuurlijke wijze uit geneeskrachtige planten gewonnen. Ze zijn vrij kostbaar omdat een plant deze olie in slechts minuscule hoeveelheden bevat. Voor de bereiding van 1 liter lavendelolie bijvoorbeeld heeft men ruim 100 kg lavenbloemen nodig. Etherische oliën zijn dan ook hoog geconcentreerd, zodat men maar een paar druppels nodig heeft om een genezend effect te krijgen.

           lavendel.jpg

Lavendelolie:

Lavendel is rustgevend en vermindert spanningen. Lavendel is een essentiële olie die bijzonder geschikt is voor de gevoelige, geïrriteerde huid. Het heeft een genezende werking, kalmeert en bevordert een gezonde slaap. Lavendel vrolijkt zwaarmoedige mensen op en houdt insecten op een afstand. De geur is zoet en kruidig met een ondertoon van bloemen en hout.

                                oranjebloesem.jpg

Oranjebloesemolie (Neroli):

Citrus Aurantium. Frisse, zoete, citrus, exotisch aroma. Afkomstig van de witte bloemen van de sinaasappelboom. Goed voor littekens, de rijpere en gevoelige huid, rimpels en striae. Het verstevigt de huid. Oranjebloesemolie werkt ook goed bij nervositeit. Een zonnige olie om de huid en het innerlijk te verwennen. Goed bij acné, insectenbeten, verkoudheid, wondjes en bijholteontsteking. Het versterkt het immuunsysteem.

                                                rozenolie.jpg

Rozenolie:

Rosa Damascena. Rozenolie werkt goed bij depressiviteit en bij stress samenhangende klachten. Goed tegen rimpels en een droge huid.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

*Alle zeepproducten (buiten de glycerinezeep om), zoals de `ambachtelijke handmade zeep`, zijn door Creatieve Kunst handgemaakt en op basis van bovenstaande ingrediënten, volgens het `cold process` principe. Deze zeepproducten zijn 100% natuurlijk en plantaardig.

olieetc.cpzeep1.jpg

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

*Glycerinezeep:

De plakken zeep en losse zeepjes die gebruikt kunnen worden / of gebruikt zijn voor het maken van zeepkettingen, zijn reeds door Creatieve Kunst in vorm gegoten, gegeurd en op kleur gebracht met: huidvriendelijke, cosmetische kleurstof en geurolie.

De onbewerkte transparante en witte blokken glycerinezeep, die hiervoor als basis wordt gebruikt, wordt ingekocht bij de groothandel. Onderstaand vindt u de ingrediënten die de groothandel gebruikt voor dit onbewerkte product.

Ingrediënten glycerinezeep: Aqua, Glycerin, Sorbitol, Sodium Laurate, Sodium Chloride, Stearic Acid, Lauric acid, Titanium Dioxide, Propylene Glycol, Sodium Laureth Sulfate, tetrasodium Etidronate.

 

 









Nieuwsbrief
Meld u aan voor onze nieuwsbrief:

Aanbieding

art. ZK.18 Brocant met riet


12,95

nu
€ 10 95

art. ZK.18 Brocant met riet